Info weekend 2017

NITC-weekend 2 en 3 september

Manege Fjordhest-Gard, Krimweg 125 te Hoenderloo

 

Het kan, uw hond zelf leren trimmen.
Op zaterdagmiddag 2 september openen we het jaarlijkse clubweekend met een trimworkshop.
U gaat onder deskundige begeleiding uw Ier leren trimmen.
Ook als u al enige ervaring hebt, kunt u zich verder bekwamen in het trimmen van de vacht.  Als u zelf een trimtafel of een ander goed werktafeltje heeft, neemt u die dan mee en zo ook een borstel, kam en trimmesje. Er is gelegenheid om ter plekke enige trim-attributen aan te schaffen (er is geen pinapparaat aanwezig).

Tijdens deze cursus is het de bedoeling dat u uw eigen hond zoveel mogelijk zelf gaat trimmen. Aan het eind van de middag zal de vacht van uw Ier gedeeltelijk getrimd zijn en aan de hand van wat u die dag heeft geleerd, zult u thuis zelf verder met uw hond aan het werk moeten gaan want alleen door veel en geregeld te oefenen kunt u de kunst machtig worden.

Het is leuk werk en bovendien schept het een extra band met uw viervoeter.

Na alle inspanning van deze middag kunt u, als u zich hiervoor heeft opgegeven, aanschuiven aan de barbecue die rond 19.00 uur zal beginnen.

We hopen op mooi weer zodat we gezellig in de buitenlucht kunnen napraten over de ervaringen van deze middag en het is tegelijkertijd een mooie gelegenheid om elkaar wat beter te leren kennen. Met behulp van een glaasje wijn, bier of frisdrank en een goed gevuld bord gaat dat lukken. Graag zelf uw eigen (klap)stoel en tafeltje meebrengen.

De kantine is ’s avonds gesloten dus brengt u uw eigen glas, frisdrank, bier en wijn mee.

Rond 23.00 uur zullen wij rekening houden met de omwonenden die graag ongestoord van hun nachtrust willen genieten.

Bovendien moeten we de volgende ochtend al vroeg uit de veren om het terrein gereed te maken voor de Jongehondendag.

De inschrijving voor deze trimmiddag en/of barbecue is gesloten.

Uw Ier in de ring

Op zondag 3 september mogen alle Ierse Terriers die geboren zijn tussen 1 maart 2016 en 1 maart 2017 samen met hun broers en zussen uit hetzelfde nest in de showring verschijnen.

Dit is een bijzondere gelegenheid om uw jonge Ier door de zeer ervaren keurmeester van ons ras, mevrouw Elly Weijenborg-Weggemans,  te laten beoordelen. Zij zal elke hond uitgebreid bekijken en bespreken.

Er is beslist geen sprake van een wedstrijd, wel krijgt iedere deelnemer een geschreven verslag mee naar huis.

Alle eigenaren van jonge honden, geboren in bovengenoemde periode, ontvangen een persoonlijke, schriftelijke uitnodiging met inschrijfformulier.

Er zijn 90 puppy’s geboren dus het belooft een mooie opkomst te worden.

Ook uit het buitenland geïmporteerde Iertjes zijn welkom, mits ingeschreven in het NHSB.

Het is aan te raden om uw hond een paar weken van tevoren netjes te (laten) trimmen.

De organisatie verzoekt u dringend om tijdens deze dag géén Flexilijnen (rollijnen) of tuigjes te gebruiken maar een korte lijn aan een halsband.

De keuringen beginnen om 10.00 uur en de verwachting is dat zij tot ongeveer 16.00 uur zullen duren.

De NITC nodigt alle leden en overige Ierse Terriërliefhebbers uit aanwezig te zijn op deze dag. Toegang is gratis maar alleen de schriftelijk uitgenodigde honden zullen worden gekeurd.

Heeft u een Ier die in deze periode is geboren maar heeft u voor 19 juli nog geen uitnodiging ontvangen, neemt u dan contact op met Jeanet de Feiter, telefoon: 06-52896506.

Voor de mensen die zowel zaterdag als zondag aanwezig willen zijn is er gelegenheid om op het terrein van de manege te kamperen maar ook in de nabije omgeving zijn er genoeg mogelijkheden om in een hotel te overnachten.

Let u er wel op tijdig te reserveren want Hoenderloo ligt in een populair recreatiegebied.

Heel graag tot ziens in Hoenderloo.